OM SPEILREFLEKSKAMERAET PÅ HYLLA, OG BLOGGEN

Jeg heter Åse og jeg eier et speilreflekskamera. Jeg eier også en hvit iPhone 5. For to år siden eide jeg også et speilreflekskamera, men jeg eide også en iPhone 4 med kamera av elendig kvalitet. På den tiden var jeg flink til å oppdatere bloggen. Jeg elsket å ta bilder med speilreflekskameraet mitt, og jeg tok det med overalt. De siste to årene endret dette seg. Hvorfor skulle jeg gidde å drasse med meg et tungt, stort speilreflekskamera når jeg kan ta med meg en lett liten sak som ville fulgt med meg i lomma mi uansett? 

De siste to årene har jeg brukt speilreflekskameraet mitt alt for lite, det er det jeg vil frem til. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor det har blitt sånn. Har jeg blitt for selvkritisk? Før tok jeg bilder av alt og ingenting. Motivet og vinkelen utgjorde kanskje ikke et mesterverk som var perfekt proporsjonert, men alt i alt fikk jeg mye ut av bildene mine. Jeg knipset masse, uten å bry meg om resultatet, på en god måte. Skulle ønske jeg fortsatt var så lite selvkritisk. 

Har instagram tatt over for bloggingen? Har jeg blitt latere med å ta skikkelige bilder fordi de uansett kun postes på instagram? Hvem trenger bilder med høy oppløsning og lav ISO på instagram? Ingen bryr seg om kvaliteten der, ikke engang jeg som selv poster bildet. Det handler kun om å rapportere hva man gjør. Kvalitet er ikke viktig. Flere av vennene dine ser hva du poster, og du får gjerne flere likes og kommentarer. Men det handler ikke bare om kommentarer og likes for min del. Jeg hadde ikke sluttet med instagram dersom jeg hadde mistet alle følgere over natten. Jeg poster også for min egen del. Sosiale medier er som en dagbok for meg. Jeg kan se tilbake ved å bla i mitt eget arkiv. Gjennom bildene kan jeg huske hvor glad jeg var, hvor fin musikk jeg hørte på, eller hvor mange idéer som bodde i hodet mitt. Jeg kan huske hva favorittmaten min var, hvilket plagg jeg elsket å gå i, og hvor dårlig været var. Jeg kan føle på det jeg følte på da.

Jeg vil satse på kvalitet igjen. Jeg vil bli flinkere til å ta fram speilreflekskameraet med innstillinger og Photoshop med uendelige muligheter, enn et slitt iPhone-kamera og VSCOcam med kun et par bestemte filtre. Ikke misforstå meg: iPhonekameraer er ikke udugelige, jeg ser ikke ned på Instagram. Man trenger ikke et speilreflekskamera for å være kreativ. Men når man har et speilreflekskamera tilgjengelig, er det trist at det kun står der og samler støv på hylla. Jeg vil legge mer i bloggen. Jeg vil legge fra meg selvkritiske idéer, leke meg mere, og bli en bedre fotograf.

Dette innlegget ble alt for dypt. I dag har jeg en fot på filosofsida og en på humorsida. Vent - dette har jeg forsåvidt alltid. 

Et løfte til meg selv: ta frem speilreflekskameraet før jeg tar fram iPhonekameraet: bruke mere tid på bildene mine, dyrke idéer.

5 kommentarer

Kristi Pedersen

26.07.2015 kl.20:05

jeg er litt som deg, synes det er mye lettere og kjappere å liksom bare la speilrefleksen ligge hjemme! Men så blir det jo så fine bilder om jeg faktisk tar meg bryet med å ta kameraet med, så da er det liksom fortsett verdt det :) jeg ønsker deg en finfin søndag videre <3

Emma Olsen - i USA

26.07.2015 kl.20:15

Lett å la det ligge igjen. Kjenner meg igjen. Tatt meg skikkelig sammen det sisite året! Er jo mye mer gøy å se tilbake på bilder med skikkelig kvalitet! :))

Lise

26.07.2015 kl.21:08

kjenner ofte på det samme, at jeg gjerne ikke ser poenget med å ta ordentlige bilder, fordi jeg ikke ser hva jeg skal med dem. likevel må jeg bare ikke la meg styre av de tankene, for jeg synes jo egentlig det er gøy å både ha og å ta ordentlige bilder!

Marita Furdal

27.07.2015 kl.14:27

Har hatt noen sånne perioder selv, når jeg selv elsker å fotografere. Det har nokk noe med tid og prioriteringer. Jeg begynner nå på mitt 3 år med media og kommunikasjon, og hobbyen min som fotograf ble litt ''trettet'' etter som å holde på med det så utrolig ofte og stresse med ressultatet og bli bedømt med en karakter. Det kommer seg igjen nå, og det hjelper å se på inspirasjon. Følge blogger som tar masse kule og fine bilder, det vil få deg til å ta opp kameraet igjen, garrantert.

lykke til :)

Karoe

28.07.2015 kl.17:38

Det er akkurat slik jeg føler det. Det er rett og slett så mye lettere å bare laste opp på instagram og ikke bry seg om kvalitet. Vurderer selv å begynne å ta i bruk både speilrefleksen og hybriden min, å begynne å blogge igjen! :-)

Skriv en ny kommentar

hits