Underbevissthet

Nå er jeg hjemme og (lite) klar for en ny skoleuke! Har hatt en veldig avslappende helg på fjellet. Har lest ut boka The Martian, som jeg virkelig anbefaler! Handler om en mann som etter en storm blir etterlatt på Mars av teamet sitt, og så må han overleve helt til han kan bli hentet. Den er filmatisert også, vel å merke.

Og jeg må fortelle dere noe veldig merkelig, som også var veldig morsomt. Hele fredag hadde jeg et slags bilde i hodet, et lite glimt av noe jeg egentlig ikke kunne huske. Jeg husket at det var et PC-spill, og det eneste jeg husket var en bever og noe byggeklosser. Det plagde meg rett og slett, og jeg kunne ikke huske hva det var ellers. Jeg ringte søsteren min, men til lite hjelp. Jeg tenkte så det knaste, og plutselig husket jeg litt mer. Jeg googlet "barnespill pc matte" (jeg husket at det var noe "lær-matte-selv-om-du-er-liten-og-ikke-har-begynt-på-skolen-enda-for-vi-har-gjort-det-gøy"-opplegg), og etter å ha bladd litt fant jeg spillet! Lek og Lær med Labbe Langøre, for de som lurer. Dette skjedde altså mens jeg og mamma var i bilen på vei til fjellet. I det jeg fant bildet hadde mamma stoppet for å gå innom en butikk, og jeg satt i bilen og lagde en veldig høyfrekvent lyd av glede og savn. Det spillet var rene kilden til glede i min barndom. Ikke rart jeg var så lykkelig som liten. Søstera mi oppfordret meg til å kjøpe spillet, men vi får nå se, haha. Hadde vært utrolig gøy å se alt igjen da.

Konklusjon: Herregud så pussig hjernen er. Dette lå i underbevisstheten min. Hvor mye annet ligger egentlig der?

Ellers har jeg stått litt på ski, og i dag så jeg film og gikk en aldri så liten tur. Herregud som det blåste!

IMG_2323 copy

IMG_2340 copy

IMG_2354 copy

IMG_2364 copy

Q. Har du også opplevd å få sånne små "glimt" fra underbevisstheten din? Hvordan var det?

4 kommentarer

Ida Marie

10.01.2016 kl.22:59

Dette liker jeg, og så flotte bilder!

Jeg gikk lenge rundt og nynnet på melodien på en sang jeg ikke klarte plassere. Viste seg at det var en sang klassen til fettern min hadde laget en gang når jeg gikk i andreklasse. Den hadde jeg bare hørt én gang på en sommeravsluttning. Det er helt rart. Han kjente den igjen med det samme jeg nynna den for han men det er jo naturlig, han hadde øvd inn sangen og vært med å skrevet den. At hodet mitt husker den så godt er nesten litt skummelt haha.

Lise brevik

11.01.2016 kl.14:57

Liker skrivemåten din. Du skriver veldig bra! :) Haha, ja hjernen er veldig merkelig noen ganger, men så artig at du til sliutt fant spillet! Jeg husker at jeg spilte det spillet selv når jeg var liten. Finnes det i dag og tro? kanskje jeg skal kjøpe det også sånn for morroskyld.. veldig flotte bilder forresten :) kommer til å følge deg videre!

caroline

12.01.2016 kl.12:22

såå himla fina bilder!!

Åse B. Oftedal

17.01.2016 kl.20:58

Ida Marie: Merkelig historie! Hjernen er full av mysterier, haha.

Skriv en ny kommentar

hits