Livet burde vært enklere

Av og til skulle jeg ønske utdanning ikke eksisterte. At menneskene bare levde i jungelen og var lykkelige, uten å måtte tenke på penger. Konseptet penger burde ikke finnes, men på den andre siden ville vi da ødelagt jorda fordi ingenting ville stoppet oss fra å hugge ned hele regnskogen dersom vi ville. Livet burde ikke være så komplisert. Vi må utdanne oss, vi må skaffe oss alle de kuleste duppedingsene. Midt opp i alt dette glemmer vi å se gleden i livet. Gleden alle urfolk har i øynene sine i det de danser regndans, eller hva de nå enn gjør. Jeg vet ikke riktig hva de gjør, for jeg har ikke sett nok TV-programmer om urfolk.

I blant skulle jeg ønske menneskeheten aldri hadde kommet så langt. Jeg skulle ønske vi fortsatt var så enkle at vi måtte fiske for hånd, i stedet for å utrydde livet i havet ved å fange alle milliarder fiskene på samme dag ved hjelp av maskiner. Jeg vet ikke om det er milliarder av fisk i havet. Jeg har ikke sett nok TV-programmer om liv i havet.

Livet burde vært enklere.

- En kveld jeg var filosofisk

Kan ikke huske helt når jeg skrev dette, men det lå inne på notatene mine på mobilen. Jeg tenker på dette nå mer enn noen gang. Nordmenn spesielt, vi er så forbanna gårdige. Jeg er selv en del av denne grådigheten.

Dersom en hjemløs person sitter i skogen, iskald, i lite klær, gjennomvåt, vil vedkommende være ulykkelig. Men dersom en person tar vedkommende med seg inn i huset sitt, fyrer opp i peisen, og gir omsorg, vil denne personen være lykkelig. Dersom jeg hadde hatt ni millioner kroner, og så fått ni millioner til, ville jeg ikke blitt dobbelt så lykkelig. Jeg ville ikke kjent noe. Jeg tror dette er kjernen i problemet.

Jeg har alt det materialitiske jeg kunne ønsket meg. Jeg har et fancy funkishus, jeg har en mac, jeg har et kamera, jeg har skrivebordsskuffer fulle av ting jeg aldri bruker. Jeg kan ikke huske sist jeg kjente på ordentlig lykkerus. Joda, jeg er glad. Men jeg har for mange ting. Og jeg vil ha enda mer.

I det siste har jeg prøvd å vende litt på tankegangen min. Jeg har prøvd å tenke mer minimalistisk. Jeg trenger ikke ti adidasjakker. Jeg trenger ikke en ny iPhone. Jeg har for mange ting til at jeg setter pris på dem. Jeg skal ikke kjøpe noe igjen, tenker jeg.

Men så kommer realiteten. Man drar ikke til Afrika, opplever slummen, for å så flytte ut på gaten når man kommer hjem til Norge igjen. Man slutter ikke å kjøpe unødvendige ting når det kommer til stykket. Jeg vil før eller siden kjøpe meg nye klær, og ting jeg ikke trenger. Jeg er nordmann. Jeg har muligheten til å leve et godt liv. Men det må være grenser på hvor mye unødvendig jeg trenger.

Jeg tror ikke lykke måles i hvor mye man har, men hvor mye man setter pris på det man har. Og jeg vet hvor heldig jeg er, men jeg klarer ikke smake på det. Det er som å få et kompliment, takke for det, men ikke tro på det. Jeg kan si til meg selv hundre ganger "Jeg er heldig, ikke ta det for gitt, jeg er heldig, ikke ta det for gitt...", men jeg vet ikke hva det vil si å ikke være heldig. Jeg har aldri opplevd det.

Neste sommer ønsker jeg ikke å dra til Tyrkia for å sole meg. Jeg vil ikke dra til New York på shopping. Jeg vil reise og oppleve annen kultur. Jeg vil møte folk som har mindre enn meg. Jeg vil lære at jeg ikke trenger et digert hus, en dyr Mac, en iPhone 7. Jeg vil vokse som menneske, jeg vil få nye erfaringer. Jeg vil lære å sette større pris på alle rundt meg, og det jeg eier.

Jeg bor i Norge, verdens rikeste land. Jeg er så sykt heldig, men jeg skjønner det ikke.

Vintervær

Vår så utrolig fint vær i forrige uke. Tok noen bilder, redigerte de, la de ut på flickr, men kom aldri så langt at jeg postet dem på bloggen. Men, som du åpenbart ser så er de her nå. 

IMG_2463

IMG_2464IMG_2475

IMG_2471

IMG_2474

IMG_2479IMG_2481

IMG_2488

IMG_2489

IMG_2495IMG_2500

Q. Hva synes du?

Messing around in PS

Er det en ting jeg kan gjøre i evigheter når eg først er i gang, så er det å bare leke meg rundt i Photoshop. Har omtrent ikke gjort annet enn å sitte i sofaen i hele dag, og høre på Radical Face. En annen ting jeg er veldig god på er å surfe The World Wide Web, ofte nærmere bestemt Tumblr og Flickr. Kom over Maysgrafx (sjekk ut instagrammen hans HER). Fikk veldig lyst til å bryne meg på noe av det samme, og satte i gang.

IMG_2405 copyIMG_2405-copy1

IMG_2405-copy3IMG_2405-copy4

IMG_2405-copy2IMG_2405-copy

Q. Hva synes du?

Snøtopper

Meg: *På vei syklende på vei ut av nabolaget*
Mamma: *Kjører forbi*
Mamma: *Bråstopper når hun ser at det er meg*
Mamma: *Ruller ned vinduet* "Hvor skal du da?
Meg: "Rett borti svingen her og ta bilder" *Smiler*

IMG_2396 copy

IMG_2394 copy

IMG_2385 copy

Q. Hva synes du?

 

Underbevissthet

Nå er jeg hjemme og (lite) klar for en ny skoleuke! Har hatt en veldig avslappende helg på fjellet. Har lest ut boka The Martian, som jeg virkelig anbefaler! Handler om en mann som etter en storm blir etterlatt på Mars av teamet sitt, og så må han overleve helt til han kan bli hentet. Den er filmatisert også, vel å merke.

Og jeg må fortelle dere noe veldig merkelig, som også var veldig morsomt. Hele fredag hadde jeg et slags bilde i hodet, et lite glimt av noe jeg egentlig ikke kunne huske. Jeg husket at det var et PC-spill, og det eneste jeg husket var en bever og noe byggeklosser. Det plagde meg rett og slett, og jeg kunne ikke huske hva det var ellers. Jeg ringte søsteren min, men til lite hjelp. Jeg tenkte så det knaste, og plutselig husket jeg litt mer. Jeg googlet "barnespill pc matte" (jeg husket at det var noe "lær-matte-selv-om-du-er-liten-og-ikke-har-begynt-på-skolen-enda-for-vi-har-gjort-det-gøy"-opplegg), og etter å ha bladd litt fant jeg spillet! Lek og Lær med Labbe Langøre, for de som lurer. Dette skjedde altså mens jeg og mamma var i bilen på vei til fjellet. I det jeg fant bildet hadde mamma stoppet for å gå innom en butikk, og jeg satt i bilen og lagde en veldig høyfrekvent lyd av glede og savn. Det spillet var rene kilden til glede i min barndom. Ikke rart jeg var så lykkelig som liten. Søstera mi oppfordret meg til å kjøpe spillet, men vi får nå se, haha. Hadde vært utrolig gøy å se alt igjen da.

Konklusjon: Herregud så pussig hjernen er. Dette lå i underbevisstheten min. Hvor mye annet ligger egentlig der?

Ellers har jeg stått litt på ski, og i dag så jeg film og gikk en aldri så liten tur. Herregud som det blåste!

IMG_2323 copy

IMG_2340 copy

IMG_2354 copy

IMG_2364 copy

Q. Har du også opplevd å få sånne små "glimt" fra underbevisstheten din? Hvordan var det?

Ytterdøra VS Kjøleskapsdøra

En 6'er på norskstil gjorde seg i dag! Livet er stressende. Når jeg ser frem i tid en måned er jeg utslitt, dautrøtt og glad for at ting er overstått. Men nå skal jeg ikke ta alle sorgene på forskudd. Det kan godt være tingene jeg stresser med kan ha gått bra og i rute, men med alt som skal gjøres, (og meg som har en tendens til å ha full arbeidseffektivitet om natta) blir det noen travle uker, og stadig mere virker å dukke opp. Kunne skrevet en roman om hvor slitsomt 2. året på Drama er, men du finner massevis av leserinnlegg på VG og Dagbladet fra 15-åringer som har det travelt på skolen. Men for all del, jeg føler dem.

Ellers er dørterskelen for å komme seg på trening flere uoverkommelige mil denne uka, og veien til kake i kjøleskapet kun et par trappetrinn, så foreløpig ligger jeg godt ann med nyttårsfortsettet mitt; "ikke bli hot". Jeg kunne selvfølgelig hatt snopefri måned, sammen med en million andre 2016-klare nordmenn, men av erfaring venter jeg til lysten for det melder seg selv. Foreløpig gjelder det å spise seg gjennom resten av julekakene mens jeg overser badevekta uten å ha bry meg. Sånn er det for tida, og jeg gidder ikke gjøre noe med det. Jeg vet jeg kommer meg på trening en gang før eller siden, så helsa mi er det aldri noen stor fare for i det store bildet. Jeg tror jeg bare skal nyte å utsette alt skolearbeidet og spise meg feit.

IMG_2245

IMG_1559 copy

Q. Hvordan er livet 'a?

hits