TB: NEW YORK 2011

I slutten av 2011 var jeg i New York. Gud, det begynner å bli en god stund siden. Men siden det ikke skjer så mye på hverdagsfronten min nå, bestemte jeg meg for å se gjennom og redigere gamle bilder. Det fikk meg til å savne New York enda mere. En dag, en dag skal jeg dit igjen, *les dette på norskengelsk:* I kan promiss you dat.

Q. Har du vært i New York?

ESPIRASJON

FOLKENS! JEG HAR NOE Å BLOGGE OM!

Selv om det har skjedd litt av hvert av sosiale sammenkomster i det siste, har jeg verken hatt skikkelig tid eller gaddet å sette meg ned å redigere bilder. Men i dag når jeg og Håvard tok brettene våre under bena og rullet av gårde på eventyr kom inspirasjonen tilbake. Eller skal jeg si espirasjon? Huehue. Vi dro nemlig til Espira barnehage, som hadde både blå, gule, ja til og med røde vegger. Det var etter at jeg hadde gjort mitt innkjøp på Clas Olson selvfølgelig: såpebobler - noe jeg mener er undervurdert. Man blir aldri for gammel, og man husker ikke hvor gøy det var før man har dratt det fram igjen. 


Cramologoen jeg elsker høyt, og som jeg synes andre bedrifter bør ta for inspirasjon. Jeg hadde likt flere sånne stolpe-skilt.


Vi dro først innom McDonalds og kjøpte oss en frappe hver.


Creds til Håvard forresten, for å ha tatt noen av bildene ovenfor.

Q. Hva synes du om dagens blinkskudd?

ZZZZZZZZZZZZZZ

Min nye rekord for trøtthet er nådd, ihvertfall siden nyttårsaften i fjor eller noe sånn. Har vært dautrøtt hele uken, dermed har jeg gitt opp å prøve å fikse døgnrytmen. I dag går turen til lannet, der jeg skal slappe helt av, samtidig som jeg må fordype meg i religionskritikk som vi har prøve i på mandag. For nå er sesongen her - den sesongen der alle lærerene på død og liv skal presse inn hver sin prøve i samme uke (sikkert kun for å være kipe). På mandag vet jeg nok mere om de fire ulike synene på forholdet mellom religion og vitenskap, og Karl Marx og hans kritikk av religionens virkninger i samfunnet. Jeg håper i hvertfall det, hvis ikke går standspunktkarakteren rett i do.

Hvis jeg kunne velge mellom denne helgen på lannet, og en helg som den på bildet under på lannet, så kan dere tippe (eller vite) hvilken jeg mest hadde foretrukket.Q. Hva skal din helg brukes til?

SUMMERTEASER

Været i helga kan oppsummeres i tre ord: nydelig, sommerslig, varmt, og solbrentsfarlig hvis vi skal være på den nyskapende siden. Her er en oppsummering av dagene som var:

Fredag: Camilla kom til meg med sin kjære røde plastikkbit laget av morro, hvis jeg skal bedømme. Jeg snakker da som du sikker ikke kunne gjette om cruisebrett. Jeg tok min blå variant av Camilla sin kjære plastikkbit av morro, og så la vi ut på tur med destinasjon byen, Markedet, rettere sagt. Vi vandret litt rundt, møtte kjente, og shoppet klær. Camilla kjøpte seg blant annet en nydelig regnbueparaplyhatt, som jeg virkelig misunner, men som de kun hadde en igjen av i butikken. Etter en ganske kul dag dro vi hjem til meg, der vi egentlig ikke gjorde en drit, som man sier på godt norsk. 

Lørdag: Jeg våknet opp i tolv tiden vil jeg tippe, gikk opp på kjøkkenet og spiste frokost med min serdeles hyggelige familie, og fant ut at pappa skulle ta seg en tur på lannet siden været var på nivå med sommerdagene som vi forhåpentligvis har i vente. Jeg ble uten tvil med, for ingenting fristet mere enn en dag i solen på lannet der det er lunt, fredlig og varmt. Bademulighetene er der også, selv om det ikke ble noe innføring av badesesongen akkurat den dagen.


Dette var de eneste bildene som ble tatt under mitt opphold på lannet. På bildet til (... høyre, venste, hva er hva?) venstre ser du et førsøk på å være sexy. Men bare for å opplyse er isbiter en av yndlingstingene mine her i verden rett etter vann og iste. Vann ser du forøvrig på bildet til det som må være motsatt av venstre, nemlig høyre. Hvis du klarer å gjette hva/hvordan bildet er tatt, så er det tatt gjennom en kopp av isbiter og vann, plasert oppå en ganske spennende bok av Kepler. 

Lørdag kveld: Jeg hadde planer om å dra til Emilie. Med forventninger om å se film i en mørk, men koslig kjeller tok jeg ikke med meg kameraet. Da jeg kom inn døra og runnet hjørnet til stua, hører jeg "GRATULERER MED DAGEN!!!", og ja, jeg følte meg utrolig nok ganske overrasket. Jeg hadde stilt meg selv spørsmålet om noe sånt ville skje for bare noen uker tilbake, men da jeg kom inn i den stua, hadde de tankene forlatt hjernen min for lengst, jeg hadde dermed ikke hatt noen mistanke i det hele tatt. Bare for å opplyse, så hadde jeg ikke bursdag på dagen, men på mandagen, da vi kom til å sitte grodd i skolebøkene våres alle sammen i anledning prøvemuntlig eksamen, ville det blitt vanskelig å få til. Creds til Emilie og Camilla som klarte å planlegge et suprizeparty for meg uten å bli gjennomskuet. Vi spiste gryterett, is og hadde det ganske koselig. Camilla og Emilie hadde fått med seg Håvard, Robin og Henrik i  tillegg. Ikke verst, det må jeg si. En veldig vellykket og minnesverdig kveld. Desverre ble den bare dokumentert via et ganske episk snapchat bilde. Da guttene hadde gått, ryddet vi. Det kjekkeste med å rydde var å få lov til å sprekke ballonger. Da huset så nogenlunde greit ut, gikk vi til Camilla og overnattet der.

Søndag: Vi ble hentet av pappa hos Camilla. Vi dro såvidt hjemmom hos meg fordi jeg måtte få med meg en bikini. Ellers ville det blitt vanskelig å sole seg på den riktige måten. På lannet var det som forventet varmt. Vi varmet opp (bokstavelig talt) med å ligge å daffe på brygga oppå håndkler iført hver vår bikini. Etter en stund var det bare å hoppe ut i den 13graders varme /kalde sjøen. Emilie var først ut i, deretter meg, og til sist pysen som jeg og Emilie liker å mobbe henne, Camilla.

Deilige rundstykker med egg ble servert av mesterkokken når det kommer til frokost, nemlig pappa. Appelsinjuice også - ganske fancy og ikke minst velsmakende lunsj, det må jeg si.Etterpå gikk vi ned til sjøen igjen. Vi tok kaiakken og det gamle surfebrettet ut på sjøen, og styrte på. Vi bandt brettet til kaiakken, og lagde et tog, med framkomstmiddelet årer. Vi (eller jeg, som da satt i kaiakken) padlet av gårde med to passasjerer på brettet, som hele tiden ble halvveis oversvømt av kaldt sjøvann. Jeg syntes synd på dem, siden jeg satt nokså tørr i kajakken (med unntak av dråpene som dryppet ned fra årene). Vi gikk i land på en søt liten holme. Der ble det soling. Alt var perfekt, hadde det ikke vært for de små plagsomme skapningene kalt tissemaur som yppet seg ved å kravle over beina våres nå og da. Vi badet igjen, denne gangen toppløse, av to grunner: kjappere kroppstørketid og det overbrukte ordtaket YOLO.


Camilla badet ikke, men det var greit. Hvem skulle ellers tatt bilde av oss? (BTW, SE VI FIKK SKILLE!!!)

Etter en stund padlet vi tilbake, og da var det min tur til å oppleve kulden ved å ligge på det kalde brettet, halvveis uti vannet. Da vi følte vi hadde fått nok ut av dagen, og solen var kommet over den varmeste tiden av døgnet, dro vi hjem. Alle burde ha en helg som denne. Det var litt kjekkere enn å sitte inne forran en skjerm å føle seg usosial, slik som jeg gjør i dette øyeblikk.

Q. Hva brukte du "syden-dager-i-norge"-dagene til?

hits