ABANDONED PARKINGHOUSE

Her er ex-parkeringshusbildene (som visstnok ikke var et ex-parkeringshus likevel) fra onsdag. Parkeringshus står mitt hjerte og kamera nært, så det å finne dette var utrolig gøy. Enjoy. Takk til Andrea nok en gang.

                              

                              Q. Hva synes du?

KJAPP BYTUR

Tok en kjapp tur til byen med Line idag. Hadde tre ting på lista over innkjøp: gave til Mathilde og Carina (som vi skal i bursdag til imorgen), gave til min kjære mor (som har bursdag snart), og en bikini (med en topp jeg ikke må holde på hver gang jeg hopper uti sjøen). Gaver ble kjøpt inn, bikini ble kansellert, og kjøp av iskaffe på Waynes ble gjennomført. I tillegg gikk vi innom Lie for å finne gul regnjakke, og wops, der ble enda mer penger svidd av. 

               

Dagens erfaring: iskaffe og islatte er to vidt forskjellige ting. Islatte er godt, mens iskaffe ikke bør kjøpes av en viss person (meg) som ikke er glad i ren kaffe enda. 

SMILEY BALLOON

"Just a bunch of half grown up people pretending to love what they do"

                    

Er i en god periode når det kommer til fotografi nå kjenner jeg. I dag dro jeg med meg Andrea til byen for å ta bilder. Vi fant et nedlagt parkeringshus som jeg senere ble fortalt ikke var et ex-parkeringhus likevel. Det så ihvertfall ut som et. Bilder derfra legger jeg ut senere. Etter at vi var der fikk Andrea en trang, et voldsomt behov for å kjøpe såpebobler, så vi syklet opp til Nille, og ba om at det ikke var stengt allerede. Det var det ikke. Og over kassen hvor Andrea fant såpebobler fant jeg ballonger, så da ble det å sykle rundt omkring igjen for å finne et sted å shoote. Takk til Andrea som er for beskjeden til å si at hun er ganske lei og helst vil hjem, og som poser som bare det.

Q. Hva synes du?

SHOPPIN'

Var med Mathilde og Line rundt omkring i går. Først i byen så på Amandasenteret. Kristin hang seg på oss mens vi satt inne på McDonalds for å bekjempe sult med en Bigmac. Kjøpte en mørk leppestift på Mac for å tilfredstille min indre emo, etter å ha prøvd 6 andre i tillegg. Kjøpte også inn hårfarge - har en plan om å tone tuppene mine, men har ikke gått helt løs på den idéen enda. Kanskje ikveld?                                        

                    

Q. Shoppet noe i det siste?

POLEN DEL 2

Et sted kan man jo begynne når man har bestemt seg for å være mere aktiv; man kan legge ut oppfølgeren til sitt tidligere "Polen del 1"-innlegg som legger tydelige hint og forventninger til en del til. Og her er den andre delen.

                    

                    

                    

Q. Hva synes du?

OM SPEILREFLEKSKAMERAET PÅ HYLLA, OG BLOGGEN

Jeg heter Åse og jeg eier et speilreflekskamera. Jeg eier også en hvit iPhone 5. For to år siden eide jeg også et speilreflekskamera, men jeg eide også en iPhone 4 med kamera av elendig kvalitet. På den tiden var jeg flink til å oppdatere bloggen. Jeg elsket å ta bilder med speilreflekskameraet mitt, og jeg tok det med overalt. De siste to årene endret dette seg. Hvorfor skulle jeg gidde å drasse med meg et tungt, stort speilreflekskamera når jeg kan ta med meg en lett liten sak som ville fulgt med meg i lomma mi uansett? 

De siste to årene har jeg brukt speilreflekskameraet mitt alt for lite, det er det jeg vil frem til. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor det har blitt sånn. Har jeg blitt for selvkritisk? Før tok jeg bilder av alt og ingenting. Motivet og vinkelen utgjorde kanskje ikke et mesterverk som var perfekt proporsjonert, men alt i alt fikk jeg mye ut av bildene mine. Jeg knipset masse, uten å bry meg om resultatet, på en god måte. Skulle ønske jeg fortsatt var så lite selvkritisk. 

Har instagram tatt over for bloggingen? Har jeg blitt latere med å ta skikkelige bilder fordi de uansett kun postes på instagram? Hvem trenger bilder med høy oppløsning og lav ISO på instagram? Ingen bryr seg om kvaliteten der, ikke engang jeg som selv poster bildet. Det handler kun om å rapportere hva man gjør. Kvalitet er ikke viktig. Flere av vennene dine ser hva du poster, og du får gjerne flere likes og kommentarer. Men det handler ikke bare om kommentarer og likes for min del. Jeg hadde ikke sluttet med instagram dersom jeg hadde mistet alle følgere over natten. Jeg poster også for min egen del. Sosiale medier er som en dagbok for meg. Jeg kan se tilbake ved å bla i mitt eget arkiv. Gjennom bildene kan jeg huske hvor glad jeg var, hvor fin musikk jeg hørte på, eller hvor mange idéer som bodde i hodet mitt. Jeg kan huske hva favorittmaten min var, hvilket plagg jeg elsket å gå i, og hvor dårlig været var. Jeg kan føle på det jeg følte på da.

Jeg vil satse på kvalitet igjen. Jeg vil bli flinkere til å ta fram speilreflekskameraet med innstillinger og Photoshop med uendelige muligheter, enn et slitt iPhone-kamera og VSCOcam med kun et par bestemte filtre. Ikke misforstå meg: iPhonekameraer er ikke udugelige, jeg ser ikke ned på Instagram. Man trenger ikke et speilreflekskamera for å være kreativ. Men når man har et speilreflekskamera tilgjengelig, er det trist at det kun står der og samler støv på hylla. Jeg vil legge mer i bloggen. Jeg vil legge fra meg selvkritiske idéer, leke meg mere, og bli en bedre fotograf.

Dette innlegget ble alt for dypt. I dag har jeg en fot på filosofsida og en på humorsida. Vent - dette har jeg forsåvidt alltid. 

Et løfte til meg selv: ta frem speilreflekskameraet før jeg tar fram iPhonekameraet: bruke mere tid på bildene mine, dyrke idéer.

POLEN DEL 1


                                        

                    

                    

                    

(Self-promotion-alert!): Hvis du vil lese hvordan jeg har hatt det kan du alltids klikke eller touche deg inn på instagrammen min hvor du finner et lite humoristisk sammendrag fra hver dag. Link finner du her. Noen flere bilder kommer i en annen pulje. Tenkte å dele det opp i to deler så innlegget ikke ble en kilometers scrolling i nedoverbakke.

Hva synes du?

hits