"I HVILKET PROGRAM REDIGERER DU?"

Heisann! Ta en kikk på overskriften. Nå... NÅ!

Dette er da et spørsmål jeg får ofte. Nå tenkte jeg å ta et innlegg om det før jeg legger meg. Jeg får dette spørsmålet ganske ofte. Det at folk spør er vel en bra ting? Nei..? Jo.

Programmet jeg redigerer i er Adobe Photoshop. Det finnes veldig mange versjoner av det, og det jeg bruker er Photoshop CS4. Det finnes Photoshop Elements, som er en billigere versjon, med noen få mindre muligheter. Men så tilbake til CS4. Photoshop er da et program som koster en god del. Photoshop elements tror jeg koster rundt 1000 kroner, og de andre versjonene (CS3, CS4, CS5 osv.) koster da en good del. Alt fra 2000 til 7000 kroner. Du kan få lastet ned en 30 dagers prøve på google. Heldigvis for meg har pappa alltid hatt Photoshop liggende, og da jeg var ganske liten, begynte jeg å prøve meg litt ut i pappa sin Photoshop. Da jeg begynte å blogge, ble jeg omtrent avhenig av det, og nå elsker jeg å redigere! Har fått innstallert det på egen PC, selvfølgelig.

Mange synes photoshop er veldig vannskelig å fortså i starten. Det skjønner jeg egentlig godt. Hvis du ikke kan med de ulike funksjonene, er det ganske vannskelig å finne ut hvordan du får redigert. Et tips er da å søke på "photoshop tutorial" på youtube. Da få du forklaring på en redigering, samtidig som du blir kjent med de ulike funksjonene. Her er noen enkle og basic funksjoner som jeg veldig ofte bruker i bildene mine:


Sånn ser min Photoshop ut.


Hvis du går på FILE - OPEN får du funnet frem bildene dine.


Jeg bruker for det meste den svarte og hvite sirkelen der.


På LEVELS får du endra lys og litt sånn, feks hvis du vil ha bildet lysere eller mørkere.


Gå på BRIGHTNESS/CONTRAST, får du også endret lyset, men også kontrasten.


Hvis du for eksempel går på SOLID COLOR, og velger marineblå, og...


Setter layeren på EXCLUSION, får du endret fargene på bildet, hvis du skjønner. Det er bare å prøve seg frem med forskjellige effekter og lys.


Så bare fortsetter jeg å justere på alt dette et par ganger, og så er jeg ferdig. Vanligvis bruker jeg litt flere funksjoner enn bare disse, men det er greit å begynne med de. De gjør susen de også.

Q. Forsto du litt?
Q. Noe mer du lurer på angående Photoshop? 

BEHIND OUR EYES THERE ARE MANY SECRETS

 


Donkeyboy - Silver moon

Q. Hva synes du om bildet?

BELIEVE

Heisann! Nå har jeg til sammen fått akkurat 500 kommentarer på bloggen! Tusen takk alle sammen!

 


Keane - Somewhere Only We Know - Cover by Glee

Q. Hva synes du om bildet?

RAINY SHIT

I dag har jeg vært på markedet med Andrea. Kjøpte for det meste skolesaker, og nye converse (hvite høye). Da vi sykla hjem begynte det plutselig å regne syyykt mye! Vi ble jo gjennomvåte, enda vi bare hadde 1 min igjen før vi var hjemme. Måtte ut å ta litt bilder da, men ble bare missfornøyd med alle untatt dette:Q. Har det regnet mye hos deg i dag?

AFTER SCHOOL: CHILLING!!!

Heisann! Nå har jeg satt meg ned i sofaen og bare chiller. Jeg skal på håndballtrening snart da. Men det er jo bare gøy, det.Q. Hva skal du i dag?

SNART TRENING

Da er det øyblikk håndballtrening igjen for første gang etter sommerferien. Jeg gleder meg, ny trener og greier. Skal møte Camilla i hallen om ikke så lenge, så skal vi varme opp og litt sånn. Nå er det hverdag igjen vettdu! Har savna treningen. Men nå må jeg kjappe meg, skal være der om et kvarter.

Q. Hva skal du i dag?

VIKEDAL

I helga var jeg som dere kanskje vet i Vikedal på treningsleir med håndball-laget. Det var kjempegøy! Ikke bare treningene, men vi traff også noen innfødte (Emilie sitt ord). Haha, fikk aldri tatt bilde av de desverre. Men vi møtte noen andre folk også. Og så vant vi heldigvis kampen mot Gutter 13, med et mål. Har redigert alle bildene under likt.

Q. Hva synes du om redigeringen?
Q. Hva synes du om bildene? 

STIKKER SNART TIL VIKEDAL

Halla! Nå er det ikke lenge til jeg og laget drar til Vikedal til treningsleir. Det blir nok kjempegøy. Vi skulle egentlig sykle, men det ble ikke noe av. Kipt... Jeg som var såå godt forberedt på det! Jaja, det blir nok kjempegøy. Vi snakkes nok ikke før på lørdag. Hadæææ!

 
Randomt arkivbilde...

Q. Hva skal du i helga?

STIKKER TIL EMILIE


Haha, peeen!Schnakkast!

GLEDER MEG TIL HELGAAA

Heisann! I morgen drar jeg og håndballalget til Vikedal på treningsleir. Det blir nok kjempegøy. Nesten som cup, bare trening istedet. Men det er bare Rival lag da... Men det gjør ikke noe. Vi drar i morgen klokken 18, så jeg får nok blogget før den tid.

Q. Skal du noe i helga?

1 BILDE, 3 REDIGERINGER

Nr 1:

Dette bildet er ganske så vanlig redigert, må jeg si.

Nr 2:

Litt sånn gammeldags og ødelagt.

Nr 3:

VELDIG kontrastfyllt, pluss en sånn lysring.

Q. Hvilken redigering likte du best?

VIDEOBLOGG - ROOMTOUR

Heisann! Nå har jeg vært på lannet og filmet rommet mitt, som nå endelig er helt ferdig oppusset. Vet at filmingen ble litt gul, menmen. Enjoy!

Q. Hva synes du om rommet mitt på lannet?

SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDEN

Hvem liker du?
Har ingen i kikkerten for øyeblikket.

Hva er ditt beste ferieminne 2012?
Jeg er egentlig ikke helt sikker, har ikke gjort så mye spessielt i sommer egentlig. Har vært på lannet med venner, og slappet ganske mye av. Det beste sommerminnet må vel være alle dobbeltube-turene til Sjoldastrømmen, der vi alltid kjøper oss en is. Kjempekoos!

Kan du ha romvideo?
Har filma rommet mitt på lannet nå. Videoen kommer nok om ikke så alt for lenge. STAY TUNED! Jeg synes ikke rommet mitt her hjemme er sånn sykt fint, men jeg kan sikkert lage en for dere.Hvilken karusell i Kongeparken var best?
Bobb-banen! Det er gøy hvis du ikke ligger bak noen som kjører treigt *Kremt*CAMILLA*Kremt*.

Kan du legge ut kortvideoen dere lagde på teater?
Haha, tvilsomt! Dessuten har jeg ikke videoen. Pluss at den er litt klein... PLUSS at Ine Elise ville drept meg.

Er du glad i å lage mat? 
Jeg er den fødte mesterkokk, skal jeg si deg! Ehm, nei! Jeg suger! Jeg liker bare å lage peppermyntemynter!

Hvor høy er du?
Vet ikke heilt, er en god stundt siden jeg har målt meg. Da var jeg iallefall 1.66, men jeg har nok vokst litt siden den tid.

Hvilket kamera har du? 
Canon EOS 550D.

Hvilken PC har du?
En hvit ASUS-PC.

Hvilken mobil har du?
Svart iPhone 4.

Hvilket program bruker du til å redigere bilder?
Jeg bruker Photoshop CS4, som koster penger, men en sjelden gang Photoscape, som du kan laste ned gratis på google.

3 negative og positive ting om deg selv?
Negative: Jeg er ikke så flink til å si ifra hvis noen plager/irriterer meg.
Jeg takler skolearbeid veldig dårlig synes jeg selv, med en gang jeg får vite at vi skal ha prøve, går jeg og har det på tankene helt til prøven er ferdig, og det gjør meg helt gal!
Innerst inne er jeg en loner. Det er sjeldent jeg som går til folk og spørr om de vil være med ut osv.

Positive:  Jeg er ganske sjeldent sur eller i dårlig humør, ihvertfall ikke på skolen eller blant venner.
Jeg føler ikke selv at jeg er personen som dømmer folk så veldig mye.
Jeg føler at det er umulig for meg å legge på meg, men også å slanke meg, desverre.Beste tv-program?
Vet ikke helt. Ser på mye. Kanskje serien One Tree Hill, og selvfølgelig diverse julekalendere.

Hva gjør du når du kjeder deg?
Mye forskjellig. Jeg sitter på mobilen og KIK-er folk, er på face, photoshopper, eller så lager jeg kanskje noe til rommet.

3 favoritt blogger?
Theereseee.blogg.no, whoot.blogg.no, sofiesund.com.

Favorittmat?

Kebaben fra kebabsjappa ved REMA 1000, den er bare BEST!

Hva gjør du som oftest i hverdagen?
Når jeg kommer hjem fra skolen har jeg alltid lekser eller en prøve eller en fremføring jeg må øve på. Ellers sitter jeg på PC-en eller er med venner, også blogger jeg selvfølgelig.

Siste du drakk og spiste?
Iste og kebabtallerken, nam!!!

Hva er dine planer for fremtiden?
Dette er et sykt vannskelig spørsmål for meg! Jeg aner ikke! Er glad i musikk, skuespill, håndball og interriør, og dette er jo vidt forskjellige ting, så jeg har ikke peiling!

Noe du angrer på?
At jeg ikke kjøpte meg sukkerspinn da jeg var i kongeparken. Det er iallefall der første jeg kommer på.

Hvilken sminke bruker du?
Pudder, concealer,  BB cream, mascara, og litt eyeliner. Av og til også litt øyenbrynsfarge.

Q. Noe mer du lurer på?

SPØRSMÅLSRUNDE

Halla! Fikk lyst til å ta en spørsmålsrunde. Det begynner å bli en liten stund siden. Jeg tror ikke jeg svarer på videoblogg, det tar så lang tid. Men hvis det er noe du lurer på, så spør i vei!


Lagde dette en gang da jeg kjeda meg...

Q. Hva lurer du på?

EMILIE ER PÅ BESØK IGJEN

heihei 

Idag er det jeg Emilie vinnia til åse som blogger :)

Idag har Åse ikke gjort en drit. Hun har sottet inne og skypet med meg halle dagen. men jeg har hatt en grund til og være inne. Jeg har nemenlig vert syk. så jeg har tilbringet dagen på skype og på besøk hos min kjær farmor på 86 år. jeg kjente at jeg begynte å bli litt tissetrenkt så jeg gikk naturligvis på toalettet som er nyopppusset. jeg dro av meg boksa med mobilen i baklommen og dere kan selv tenke hvordan dette kommer til og fortsette. Plopp den den var i do... jeg satte meg ned på huk og dro den opp så fort jeg kunne. Jeg gikk på do og sprang ut til farmor og broren min Runvald. jeg fortalte om hendelsen og sa at mobilen min funketfet men d var jo bare noe jeg trodde. Jeg gikk hjem og skjekket spotyfi men det kom ingen lyd. Jeg ringte mamma men jeg kunne ikke høre noe. jeg begynte nesten og gråte da jeg skjente d på alvor. Pappa kom ut av dusjen i bokser mens veninna mi camilla, satt og filmet kløfta mi. Jeg sa til pappa "mobilen min datt i do" han begynte og le... vi la mobilen inn i ovnen nå kommer det tristeste, det er ingen vanlig mobil men en iphone 4 me verdens beste historie. d var min dag og litt om åse. Vi bloggest  <3Et peent skype-bilde av meg!

Haaade!

PHOTOSHOP TUTORIAL - VINTAGE EFFECT

Har fått en etterspørsel på denne photoshop effekten, så da tenkte jeg at jeg kunne legge den ut. Vet at den er evig lang, og jeg har selv lagret den som en action, så jeg bare kan "spille" den av, sånn at jeg slipper å gjøre den på ny hver gang. 

Jeg bruker Photoshop CS4, et program som koster en del. Du får sikkert lasta ned en 30 dagers prøve hvis du googler. Du begynner med å finne fram bildet ditt.


1. Trykk på den hvite og svarte rundingen nede i høyre hjørne. Velg så "Solid Color".


2. Skriv inn fargekoden FFFADB. Trykk OK.


3. Sett layeren på "Soft Light" og opacity på 30%.


4. Finn fram en ny "Solid Color" og skriv inn fargekoden 534436. Trykk OK.5. Sett layeren på "Screen" og 50% opacity.


6. Trykk på den hvite og svarte rundingen igjen og velg Brightness/Contrast.


7. Sett kontrasten på 48.


8. Trykk igjen på hvit og svart runding, og velg Levels.


9. Sett den midterste gråde viseren på 0,84.


10. Trykk på hvit og svart ting igjen og velg Viberance.


11. Sett Viberance på -24.


12. Hvit og Svart ting nok en gang, og så velger du Brightness/Contrast.


13. Sett kontrasten på 17.


14. Velg svart og hvit ting, og så Photo Filter.


15. Sett filteret på Sepia, da kommer den brunlige fargen automatisk opp, og så setter du density på 88%.


16. Sett layeren på "Soft Light".


17. Finn fram "Solid Color" igjen.


18. Skriv inn fargekoden 443221, og trykk OK.


19. Sett layeren på "Soft Light" og 60% opacity.


20. Finn fram Levels igjen.


21. Sett den midterste viseren på 1,18. 


22. Trykk på "New Layer" ikonet, slik at det kommer opp en ny tom layer.23. Velg markeringsverktøyet (det med rød ramme rundt på bildet). 


24. Slik skal det se ut øverst på skjermen din nå. Featheren vil fra før av stå på 0, men du skal sette den på 100. Dermed blir det runde kanter som fader.


25. Lag en ramme omtrent som denne. Er bildet ditt avlangt, lager du en avlang ramme. Du skjønner. Du lager rammen med å bare trykke med musa og dra.


26. Høyreklikk på bildet med rammen og trykk så på Select Inverse.


27. Høyreklikk igjen og velg Fill.


28. Trykk på Color for å få ned rullemenyen, og så trykker du på Color i rullemenyen.


29. Da kommer denne opp. Velg en helt svart farge.


30. Ikke trykk vekk rammen enda! Men sett layeren på 20% opacity.


31. Trykk på Filter, Blur og så Gussian Blur.


32. Sett den på max og trykk OK. Så kan du trykke ut av rammen.


33. Trykk på den svarte og hvite rundingen igjen, og velg Color Balance.


34. Sett den øverste på +6, den midterste på +9, og den nederste på -13.


35. Sett opacityen på 50%.


36. Trykk igjen svart og hvit ting, og velg Hue/Saturation.


37. Sett Lightness på +18.


38. Velg svart og hvit ting, og Brightness/Contrast.


39. Sett kontrasten på 9.


DU ER FERDIG!


Her er resultatet. Brunlig med litt glød. Vet det ble et eviglangt innlegg... Men jeg håper du forsto forklaringen. Hvis ikke, bare kommenter, så svarer jeg så fort jeg ser det.

Q. Hva synes du om tutorialen?
Q. Noe du lurer på?

SILDAJAZZ I HAUGESUND

Heisann! I dag stakk jeg en tur til byen for å se på sildajazz, hvis du kjenner meg vet du at jeg elsker sånne boder med allslags i. Tok selvfølgelig med meg kamera. Tok noen bilder. I morgen skal jeg, Andrea, Emilie og Camilla til kongeparken!!! Gleder meg sykt!!!

Q. Hva synes du om bildene?

VIDEOBLOGG - BAKEBAKE MYNTEKAKE

Heisaaann! Har vært så mye med venner de siste dagene at jeg ikke har fått tid til å blogge. Men den gode nyheten er at det nå kommer en videoblogg! Jeg og Emilie bakte peppermyntemynter (senere kom Andrea), men deigen ble for melisete, så da måtte komme opp med en plan B, som da ble kake, haha! Den ble god da...

Q. Hva synes du?

SOMMEREN NERMER SEG SLUTT

Heisann! Nå har vi offisielt flyttet hjem igjen fra lannet. Så nå har jeg en tanke om å begynne å blogge igjen. Har jo vært borte i evigheter, så nå er det på tide å komme tilbake. Men inspirasjonen er fortsatt ikke helt på topp, så jeg trenger litt tips. HvA viL Du sE BilDer Av?

Mens jeg ikke har blogget, har jeg fått tid til å gjøre litt andre ting. Her er eksempler på det:


Har feiret "kyss et tre"-dagen med Emilie på Bømlo.


Har gått masse i de fine gressklippeskoene mine   
Har eksprimentert med hjemmelaget brusis.


Har sett på IronMan - live!


Har spist sånne godterikuler, nam 

Q. Hva har du brukt sommerferien til?
Q. Hva vil du se bilder av? 

hits