Tidsforløp desember 2015

For omtrent en måned siden fikk jeg en ny selvutløser med timer fra eBay som jeg hadde bestilt. Konseptet med "timelapse", som det heter så mye kulere på engelsk, er at du f.eks. tar bilde hvert femte sekund, og så settes bildene sammen til en video. Jeg har satt sammen en liten snutt med de jeg har laget til nå. Håper du liker den! Jeg har fremdeles litt å jobbe med. Blant annet glemte jeg å stille inn manuell ISO på den siste, så det ble litt flimring. I tillegg ble noen av tidsforløpene veldig korte fordi jeg tok for få bilder, men jeg synes de var verdt å ta med likevel.

Husk 1080p HD!

Q. Hva synes du?

Frost

IMG_1539 copy

IMG_1550 copy

IMG_1537 copy

IMG_1547 copy

Forslag til måte å kjøle hendene ned på etter joggetur: lag dramatiske avtrykk i ruta på bilen.

Nyttårsfortsetter

Jeg kjenner at det er deilig å være ferdig med disse "i år skal jeg bli hot" og "i år skal jeg spise sunt"-nyttårsfortsettene. Jeg har pleid å sette dem hvert år, men det blir for dumt. Det er nok kroppspress fra før. Det jeg tror mange gjør feil med nyttårsfortsetter er å sette urealistiske mål. Det er selvfølgelig kjempebra å sikte mot toppen, men dersom jeg ikke kan se for meg at jeg er i mål ved slutten av året, er det ingen vits. I år har jeg fokusert på små ting jeg ønsker å forbedre, ting jeg ikke bare vil oppnå, men ting jeg ønsker å jobbe med å oppnå.

Bli snillere
"Men du er jo snill" har jeg fått høre. Svaret mitt er "ikke hvis du ber om å få låne en blyant i timen". Vil egentlig bare endre holdningen min til småting. Det er helt unødvendig av meg å være gnien på blyanter, herregud. 

Ta mere bilder med speilrefleks
Det evige struggle med å faktisk gidde å ta det med, gidde å ta det opp. Men også finne inspirasjon til å ta bilder av gode motiver.

Bli mere sosial, komme meg mere ut
Er så introvert at det blir trist snart. Jeg vil komme meg ut med venner, og se hvor tilfeldighetene fører.

Ha flere gode samtaler
Nuff said. Legge bort mobilen og blir engasjert i en samtale er det beste.

Jogge en gang i uken
For å opprettholde min mentale og fysiske helse, faktisk. Og kjenne på at det er godt å puste inn kald luft som ikke har virvlet rundt i huset tusen ganger allerede. Dersom jeg ikke kommer meg ut, er det også greit. Bare jeg får luftet vettet litt.

Redigere mere kreativt
Har bladd flickr opp og flickr ned. Blir så sykt inspirert av folk som er flinke å ta og redigere såkalte surrealistiske bilder, og vil gjøre det selv. Foreløpig mangler jeg bare litt kreativitet og viljestyrke, som er så og si det man trenger... Jeg skal legge ved noen eksempler.

The Code Writer's AtelierWater Glass
Creds til Logan Zillmer (anbefaler å google, eller trykke på bildene og se mer).

Bruke mobilen mindre
Har allerede begynt å skru mobilen litt av og på i hverdagen. Tror jeg hadde den avskrudd i fire dager på det meste. Det skal det bli mere av. Det er så mye jeg går glipp av. Og så kan det diskuteres i hvor stor grad skjermer fører til stress i hverdagen. 

Lage flere filmer/snutter
Du ser en i innlegget under. Målet mitt er å lage flere. Skrive ned idéer når jeg får dem, og filme dem.

Tegne mer
Jeg har jo min kjære elevkalenderen min på skolen, men jeg vil lære å tegne. Jeg vil bli bedre å tegne, og tegne oftere. Kom over denne videoen HER for noen dager siden. Dette her er kunst, og jeg vil lære det.

IMG_9481 copy

Tenke mindre på utseende
Dette er noe jeg må jobbe med. Det kommer ikke noe godt ut av det, og man må jo bare lære å elske seg selv, uansett hvor klisjé det høres ut.

Jobbe mot en bedre arbeidsrytme for skolearbeidet
Kvelden før en prøve: Klokken er 20.00, jeg har ikke orket å gjøre en dritt. Klokka blir 23, og jeg må tvinge meg selv til å begynne. Klokken 01 er hjernen enten utdødd, eller i gang for fullt. Jeg klarer ikke helt å skille om den har sluttet å stritte imot, eller om den har sluttet å fungere. Deretter sitter jeg oppe en time, før hjernen går i et nytt modus, som jeg har valgt å kalle for "Jeg gir opp livet, i verste fall flytter jeg til jungelen og lever lykkelig der. Nå vil jeg sove"-modus. Dagen etter er jeg enten så trøtt at jeg holder på å stupe, eller så trøtt at jeg ler av alt.

Starte et årlig fotoprosjekt
Kanskje skal jeg poste et bilde hver uke? Tenkte først på 366-dagers, men det kommer jeg aldri til å klare.

Være aktiv på bloggen igjen
Dette er noe jeg savner å være. Jeg vet ikke helt hvorfor bloggen har dødd sakte ut. Det kan være fordi jeg har lite å poste fordi jeg ikke tar bilder like ofte som jeg gjorde for to år siden, eller det kan være fordi jeg ikke har motivasjon. Men jeg vil som alltid bli bedre.

IKKE bli hot
Bare for å senke alle forventningene mine til meg selv, og ikke gå i den fella.

Q. Hva er dine nyttårsfortsetter?

hits